Waarom kiezen voor maatwerk?

Er is tegenwoordig zoveel keuze in de verschillende bestaande meubels, maar toch kun je soms een bepaalde ruimte hebben waar een standaard meubel niet past of ben je echt op zoek naar iets unieks, dan is maatwerk een goede oplossing.

Afwijkende afmetingen

In de afbeelding hierboven zie je een ontwerp voor een maatwerk dressoir. Er is gekozen voor een dressoir van 540 cm breed, waardoor maatwerk eigenlijk de enige oplossing is, want dit is geen standaard afmeting. Hieronder zie je de realisatie.

maatwerk dressoir

Vaak wordt gedacht dat maatwerk duurder is dan een bestaand meubel. Maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Doordat jezelf juist met maatwerk de keuze kan maken welk materiaal wordt gebruikt, bepaal je zelf mee over de prijs die het meubel krijgt. Daarnaast is maatwerk voor een meubel of keuken vaak kwalitatief beter, doordat het geen massaproductie is.

Uniek ontwerp

Soms heb je een ruimte waar standaard meubels gewoonweg niet mogelijk zijn. Bijvoorbeeld bij een zolder met schuine wanden en de ruimte graag optimaal wordt benut, dan is maatwerk echt een uitkomst. De zolder is hier verbouwd tot de master bedroom. De wens was hier om te kunnen slapen op de zolder, maar ook om een wellness te creëren.

Garderobekast/ombouw ketel

Op deze zolder was er één rechte wand, waar alle ruimte graag werd benut. Hierdoor is het ontwerp van deze kast gemaakt tot de nok van het plafond. Ook zit de ketel hierin verwerkt en is er rekening gehouden dat ten alle tijden een monteur bij de ketel kan.

Ladekast en wastafelmeubel

Door de schuine wanden is er een maatwerk ladekast ontworpen links in de hoek, waar tevens een recht gedeelte naar boven is gerealiseerd om de tv op te hangen. Daarnaast was de wens om een wastafelmeubel hier te plaatsen. Omdat hier geen ruimte meer voor was, is de oplossing bedacht om deze boven de trap te positioneren, zodat de doorloop niet te smal werd.

Kortom met maatwerk is eigenlijk alles mogelijk, waardoor je ruimtes optimaal kunt benutten en gelijk een uniek ontwerp kan realiseren door jouw persoonlijke handtekening. Heb jij een ruimte waar je niet uitkomt of ben je benieuwd of maatwerk voor jouw de oplossing kan zijn? Neem vrijblijvend contact met me op en we gaan samen bespreken welke mogelijkheden er zijn en wat voor jouw de beste oplossing is!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg me op Instagram

@veerfijnd_interieur

Blijf op de hoogte van mijn werk